Samtext
Näistä syistä vieraan kielen opiskelu kannattaa

Näistä syistä vieraan kielen opiskelu kannattaa

Moni unelmoi siitä, että puhuisi englannin ohella sujuvasti jotain toistakin vierasta kieltä. Useimmat kuitenkin hylkäävät haaveensa ja kuittaavat sen tekosyillä, kuten ”olen liian vanha opettelemaan uutta” tai ”minulla ei ole kielikorvaa”. Tässä viisi hyvää syytä, miksi kannattaa unohtaa tekosyyt ja keskittää energiansa mieluummin uuden kielen oppimiseen.

Pohjoismaalaiset ovat englannin osaajina maailman kärkikastia. EF English Proficiency Indexissä me suomalaiset olemme sijalla seitsemän. Se on hyvä sijoitus, mutta samaa listaa selatessa käy ilmi, että muissa Euroopan maissa englannin osaaminen ei olekaan aivan itsestään selvää. Siksi toisenkin vieraan kielen hallitseminen on kullan arvoista. Kaupan päälle saat vielä nauttia seuraavista eduista:

1. Asemasi työmarkkinoilla paranee

Useamman kielen osaaminen suomen ja englannin lisäksi on useimpien työnantajien näkökulmasta valtava etu. Työpaikkailmoituksissa peräänkuulutetaan yhä useammin niin suullista kuin kirjallistakin kielitaitoa, joten kolmannen kielen osaaminen näyttää hyvältä CV:ssä ja saa sinut erottumaan muiden hakijoiden joukosta. Kenties juuri ranskan kielen taitosi ansiosta saat unelmiesi työpaikan! Oui, oui, s’il vous plaît!

2. Aivosi saavat harjoitusta

Olet varmasti joskus kuullut, että ”harmaiden aivosolujen” harjoittaminen on hyväksi. Mikäpä sen parempi tapa treenata aivoja kuin uuden kielen opettelu! Tutkimukset osoittavat, että vieraan kielen opiskeleminen kehittää loogista ajattelua, parantaa muistia, ehkäisee stressiä ja vähentää riskiä sairastua rappeuttaviin sairauksiin, kuten Alzheimeriin. Vaikka tavoitteenasi ei olisikaan oppia puhumaan vierasta kieltä sujuvasti, jo viiden uuden sanan opiskeleminen päivässä on hyvää aivojumppaa. Kielten osaaminen ei ole siis ainoastaan käytännöllistä, vaan myös hyväksi terveydelle!

3. Matkailusta tulee kiinnostavampaa

Lomamatkasta tulee kertaheitolla antoisampi, jos puhut kohdemaan kieltä. Lisäksi asioiden tekeminen matkan aikana on helpompaa. On hauskaa ymmärtää, mistä viereisen kahvilapöydän vanha pariskunta keskustelee tai mitä paikallisessa lehdessä kerrotaan. Paikallisten kanssa keskusteleminen heidän omalla äidinkielellään tarjoaa myös loistavan mahdollisuuden tavata mielenkiintoisia ihmisiä ympäri maailman ja solmia uusia ystävyys- ja liikesuhteita.

4. Näet maailman uusin silmin

Kielen opiskelussa ei ole kyse ainoastaan siitä, että opit ymmärtämään, mitä ihmiset sanovat. Saat nimittäin myös tietoa kielialueen kulttuurista ja historiasta sekä eri maiden tavoista esimerkiksi kirjojen, lehtien, podcastien ja TV-ohjelmien kautta. Näin ymmärrät paremmin, miten eri kulttuureista tulevat ihmiset ajattelevat ja toimivat. Maailmasi avartuu ja saat uusia näkökulmia asioihin.

5. Koet onnistumisen tunteita

Jos pystyt käymään edes perustason keskusteluja vieraalla kielellä paikallisten kanssa, saat rutkasti itseluottamusta ja upean onnistumisen tunteen. Parkkisakon välttäminen puhumalla Madridissa tai cappuccinon tilaaminen katukahvilassa Roomassa tuntuu todella hyvältä. Lisäksi se antaa itseluottamusta, jonka voimin jaksat taas opiskella kieltä pidemmälle.

Onnea kieltenopiskeluun!

Rune Fossberg

Rune Fossberg
Copywriter

rune.fossberg@samtext.com

Samtext logo
Samtext Finland Oy Ab
Valimotie 2
00380 Helsinki
Puhelin: 010 219 3370