Samtext

Bloggaaminen

Oletko harkinnut yritysblogin perustamista? Kannattaisi! Bloggaaminen on nykyaikainen markkinointikanava ja luo vuoropuhelua yrityksen ja asiakkaiden välille.

 

Bloggaaminen luo keskustelua

Bloggaaminen kannattaa monestakin syystä. Yritysblogi parantaa verkkosivujesi sijoittumista hakukonetuloksissa, jotta asiakkaat löytävät sivuillesi. Lisäksi blogin kautta voit esitellä yrityksesi osaamista ja ammattitaitoa. Blogi toimii myös hyvänä kanavana mainostaa ja jakaa yrityksesi uutisia: kertoa uusista tuotteista, esitellä uusia työntekijöitä tai vaikka julistaa tuotearvonta asiakkaille! Onkin vain luonnollista, että bloggaaminen liittyy läheisesti sisältömarkkinointiin.

Hyvä yritysblogi toimii yrityksesi mainoksena vuorokauden ympäri. Blogitekstien kautta yritys voi esitellä toimintaansa ja sitä kautta saada vastaanottajat vakuuttuneiksi siitä, että yritys todella osaa hommansa. Kirjoittamalla blogia luot samalla helposti sisältöä yrityksen verkkosivuille, sosiaaliseen mediaan ja esitteisiin. Hyvä blogi kannustaa myös lukijoita osallistumaan keskusteluun. Siksi onkin tärkeää, ettei yritys kirjoita ainoastaan omasta toiminnastaan, vaan laajemmin asioista, joihin myös asiakkailla on kosketuspintaa. 

Yritysblogi – sanoista teoiksi

Mitä menestyksekäs yritysblogi sitten vaatii? Ensinnäkin sisällön on oltava sujuvaa ja kiinnostavaa, mikä ei ole aina helppoa. Jopa alansa huippuyrityksissä työskentelevien voi olla hankala kirjoittaa kiinnostavasti omasta alastaan. Pelkkä terminologia ja bisnesjargon eivät riitä bloggaamisessa – tekstin on oltava mukaansatempaavaa, sujuvaa ja niin yleismaailmallista, että varsinaisesti alaan perehtymätönkin lukija pysyy kärryillä. Seuraa maailman menoa ja linkitä yrityksesi tuotteet ja palvelut ihmisten arkeen.

Sisällön lisäksi myös blogin julkaisuvälillä on merkitystä. Internet-ajan ihmisten muisti on lyhyt, joten on ehdottoman tärkeää laatia julkaisuaikataulu – ja noudattaa sitä. On yhtä lailla tärkeää  analysoida säännöllisesti blogin kävijämääriä sekä hakusanoja, joiden kautta lukijat päätyvät blogiisi. Näin blogin sisältöä voidaan kohdentaa yhä tarkemmin vastaanottajille, mikä johtaa luonnollisesti yrityksen myynnin kasvuun. 

Kuulostaako työläältä? Helpota bloggaamista ja anna ammattilaisten auttaa!

Samtext Creativen copywritereilla ja kirjoittajilla on paitsi sana hallussa, myös vankkaa osaamista SEO:ssa eli hakukoneoptimoinnissa. Sen avulla blogisi ja yrityksesi verkkosivut kiipeävät korkeammalle Googlen hakutuloksissa potentiaalisten asiakkaiden löydettäväksi.

Jos siis yritysblogisi kaipaa uutta sisältöä tai vain lempeää ohjausta oikeaan suuntaan, me autamme. 

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää bloggaamisesta. 

“Pelkkä terminologia ja bisnesjargon eivät riitä bloggaamisessa – tekstin on oltava mukaansatempaavaa ja sujuvaa.”
Samtext logo
Samtext Finland Oy Ab
Valimotie 2
00380 Helsinki
Puhelin: 010 219 3370