Samtext

Tekstitys ja ruututekstit

Samtext toimittaa korkealaatuisia ohjelmakäännöksiä, tekstityksiä ja ruututekstejä usealla eri kielellä. Varsinainen AV-käännöksiin (audiovisuaalisiin käännöksiin) keskittyvä osastomme toimii Norjan-toimistomme yhteydessä.

 

Laajan kielitaitonsa ansiosta ammattitaitoiset AV-kääntäjämme ymmärtävät helposti videolla puhutun kielen, oli kyse sitten yleiskielestä, slangista tai murteesta. Lisäksi heillä on hallussaan tiedot tekstityskonventioista, esimerkiksi välimerkkien käytöstä tekstityksissä sekä repliikkien lyhentämisestä. Näin varmistetaan, että tekstityksen seuraaminen ja lukeminen sujuu katsojalta vaivatta.

Hyvä tekstitys myös ajastetaan oikein. Laahaava, viiveellä ruutuun ilmestyvä tekstitys häiritsee, mutta vähintäänkin yhtä ärsyttävää on, jos tekstit vain vilahtavat ruudussa. Hyvä tekstitys onkin huomaamatonta. Toimiva tekstitys takaa, että katsoja voi tekstien sijaan kiinnittää huomionsa videon, ohjelman tai elokuvan sisältöön sataprosenttisesti. Sujuva kieli ja täsmälliset sanavalinnat varmistavat, että katsojalle jää esimerkiksi tuote-esittelystä tai yritysvideosta hyvä ja ammattitaitoinen kuva.

Kuten Samtextin kaikkiin käännöksiin, myös tekstityksiin sisältyy käännöksen lisäksi vielä toisen kääntäjän tekemä oikoluku. Projektipäälliköillämme on lisäksi laajaa osaamista ja tarkkoja ohjelmistoja liittyen tekstitysten ajastamiseen juuri oikein.

Nykyään on kosolti erilaisia tekstitysohjelmia ja tiedostomuotoja. Samtextin käyttämä tekstitysohjelmisto on nimeltään EZTitles, ja sen avulla kuvan ja tekstin yhdistäminen käy helposti.

EZTitles, tekstittäminen, tekstitysohjelma

Näkymä EZTitles-tekstitysohjelmasta.

 

Esimerkkejä meillä tehdyistä tekstityksistä eri yrityksille:

Steni | Arctic Salmon Centre

 

Ole yhteydessä ja kerro, millaista apua kaipaat AV-kääntämisen tai tekstitysten tiimoilta, oli kyseessä sitten lyhytelokuva, yritysvideo tai tuote-esittely. Lähetä tiedostosi suoraan alla olevan lomakkeen kautta, niin annamme sinulle tarjouksen.

 

“Toimiva tekstitys takaa, että katsoja voi kiinnittää huomionsa videon, ohjelman tai elokuvan sisältöön sataprosenttisesti.”
Samtext logo
Samtext Finland Oy Ab
Valimotie 2
00380 Helsinki
Puhelin: 010 219 3370