Samtext

Kääntäjä

Eksyitkö tälle sivulle, koska kirjoitit ”kääntäjä” hakusanaksi Googleen? Ja kaipaatko palvelua nimenomaan tärkeän tekstin kääntämisessä? Olet tullut oikeaan paikkaan.  

Tavoitteenamme on toimittaa loistavia tekstejä. Tekstien laatu on mielestämme aina tärkeää, mutta aivan erityisen tärkeää se on silloin, kun kyseinen teksti on koko maailman nähtävillä – asiakkaiden, toimittajien, jäsenten tai työntekijöiden.

Lukijan reaktiolla on väliä

Jos kyseessä on markkinointiteksti, käännöksen tarkoitus on luonnollisesti herättää kiinnostusta ja muuttaa kiinnostus myynniksi. Jos kyseessä on sopimus, käännöksen on oltava sataprosenttisen virheetön ja luotettava. Jos tekstin tarkoitus on kertoa yrityksestäsi, käännöksen tulee herättää luottamusta yritystoimintaasi. Jos taas käännettävä teksti on uutiskirje tai inspiroiva tuotekuvaus, käännöksen on tarjottava uutta tietoa tai herätettävä kiinnostusta kohderyhmän keskuudessa.

Hyvä kääntäjä ymmärtää tekstien päälle

Samtextin kääntäjät ottavat aina ensin selvää siitä, mikä tekstin tarkoitus on. Tutustumme käännöksen aihepiirin sanastoon, alan termeihin sekä käännöksen kohderyhmään. Iän ja sukupuolen kaltaiset demografiset tiedot ovat tärkeitä, mutta mietimme myös kohderyhmäläisten ammattia, kiinnostuksen kohteita ja suhdetta yritykseesi (esim. ovatko kyseessä vanhat vai uudet asiakkaat).

Loistava kääntäjä uppoutuu pintaa syvemmälle

Lähdetekstiin on yleensä panostettu paljon aikaa ja rahaa. On olennaista, että tämä laatu säilyy myös käännetyssä versiossa. On kuitenkin tärkeä muistaa, että eri maiden kohderyhmissä on aina pieniä eroja – kielen lisäksi eroja löytyy myös kulttuurista, historiasta ja ajattelusta. Tämän vuoksi käännöstä on usein tarpeen muokata eikä sitä välttämättä kannata kääntää sellaisenaan. Tällaista kääntämistä kutsutaan nimellä copy-kääntäminen tai transcreation. Laajan kokemuksemme ansiosta osaamme suositella sitä, kun käännöstyö mielestämme sitä vaatii.

Voisivatko Samtextin kääntäjät olla sinulle avuksi?

Täytä yhteydenottolomakkeemme, niin otamme sinuun yhteyttä!

“Tavoitteenamme on toimittaa loistavia tekstejä. ”
Samtext logo
Samtext Finland Oy Ab
Valimotie 2
00380 Helsinki
Puhelin: 010 219 3370